Monday 12 March 2012

- mrzí mě jedna jiná věc, a sice jak zažíváme nechtěné daja vu shodou okolností jak novináři lížou z ruky ministrům za VV. nejde to srovnávat rozsahem ani věcně, ale vzpomínáte jak první co bylo po ustanovení současné vlády tak všichni psali že vítek bárta (aka ministr dopravy) "zastavil všechny dopravní stavby v zemi" ?
no a teď sice akreditační rada VŠ rozhodla o odebrání licence plzeňským právům, ale ministr dobeš "rozhodl o prodloužení akreditace o 4 roky".

tím že to takto veškeré sdělovací prostředky papouškují(od blesku a lidovek po novu a čétéčko), tak velmi dobře pracují natom aby zmizely i poslední zbytky pravidel pro státní správu resp. chování státních institucí.
cokdyby si někdo dal tu "práci" zjistit kdo je ve věci rozhodovací autorita, do čí kompetence takové rozhodování spadá, a kdo dává maximálně doporučující stanovisko. tohle je přece prazáklad každý seriozní informace... komu tohle musím vysvětlovat ?

a víteco ? macek to vidí takhle:
Kocourkovské války kol akreditace plzeňské právnické fakulty dokonale ukazují absurdity českého právního řádu. Jak jednodušší by byla situace, kdyby platil zdravý selský rozum: ten, kdo akreditace uděluje, má také právo je odebrat, přičemž jsou jeho rozhodnutí přezkoumatelná správním soudem. Tečka.
Díky Mirku.

No comments:

Post a Comment