Monday 7 May 2012

- v pátek sice sněmovna prohlasovala nižší valorizace penzí a všechna média
to hned troubila, jenže jak upozorňuje B.Doležal, senát tu změnu vrátí a pro přehlasování nebude mít dolní sněmovna dost hlasů (101)

Míla Čermák k té věci píše, že vláda je zbabělá, když prakticky 'snižuje' důchodcům penze. celý jeho postoj vychází z přesvědčení, že penzisti jsou tou nejohroženější nízkopříjmovou skupinou (a že si zaslouží jistou obecnou úctu, což je samozřejmé, ovšem čeká se na to až se to trochu dostane do povědomí místní společnosti).
musím přiznat, že lepší argumentace se mi zdá co říkal v pátek odborář Zavadil Drtinové, že totiž vláda explicitně slíbila důchodcům kompenzovat nárůst DPH a teď odhlasovali toho slibu nedodržení.
krom toho jsou důchodci skupinou lidí, jejichž výplaty podléhají aspoň nějakým závazně nastaveným pravidlům. krom toho totiž existují i sociální skupiny, pro který žádný plošný pravidla hájení neplatí a společnost je systematicky vylučuje (a nemyslím teď populární 'romskou' tematiku)

Mostecká uhelná je vlastně i takovou ilustrací našeho vnímání práva a jeho vymahatelnosti. Fakt, že doly privatizují manažeři pomocí podezřelých nákupů akcií byl znám už koncem devadesátých let. Policie, ani státní zástupci to nepovažovali za nic, co by vybočovalo. V roce 2007 se státní zástupci - ti místní - začali věcí zase zabývat. Paragrafy sice nepoužili, ale mluvili o nemorálnosti operace. No a teď se konečně žalobci rozhodují, jaký paragraf použít, protože jde viditelně o trestný čin. To pochopení trvalo v Česku patnáct let. A tak je to s mnoha dalšími případy.
Jaroslav Spurný dnes jako Respekt DJ

Socialista Hollande porazil Sarkozyho a bude příštím prezidentem Francie
tenhle výsledek byl prognózován a kdyby to dopadlo jinak, bylo by asi něco špatně

Řekové řekli NE úsporám. Proevropské strany přišly o polovinu voličů

Vláda hodlá zrušit sazby minimální mzdy
Vysoké účty za energie ničí stále více rodin
Po 16 letech soudních sporů začíná dostavba dálnice D8

No comments:

Post a Comment